Stamopbouw

In 2016 hebben Frans en Jan nagedacht over de richting die ze in willen slaan voor de komende tijd.

Hun hokken bestaan uit een brede weergave van duiven van topduivenliefhebbers uit Nederland. Jelle Jellema, Cor de Heijde, Ko van Dommelen, Jeroen van Heumen, Jan Bullens en nog enkele anderen. Duiven met een geweldige afstamming, maar het was moeilijk voor hen om daar een eigen stam van te maken. De resultaten bleven uit en dat is natuurlijk de graadmeter.

Ze gingen op zoek naar een liefhebber met een eigen stam duiven, gebaseerd op jarenlange ervaring en successen. Ze zochten naar duiven die 900 tot 1000 km. in één dag kunnen vliegen om succesvol aan de ZLU-vluchten deel te nemen. Frans en Jan kwamen uit bij A. Saarloos en Zoon uit Klaaswaal .

Ze waren onder de indruk van de klasse-duiven op de hokken van Bert en Erica. Ze luisterden naar de gepassioneerde verhalen van Bert en leerden zo het hok A. Saarloos en Zoon steeds beter kennen. Het hok Saarloos bestaat voor 95% uit duiven van grootmeester Noël Peiren uit Zedelgem België.
Vanaf 2017 verhuizen er duiven van Klaaswaal naar de hokken in Veldhoven en Waalre.

Duiven uit de Cracks en As-duiven van Bert en Erica. Waar eerst donker geschelpte duiven op hun hokken te vinden waren, gaat het blauw (Frans noemt het ‘Het Blauwe Goud’) de overhand nemen. Bijna al hun Saarloos-duiven zijn terug te leiden naar het Superkoppel Barcelona 5 x Dochter Apollo.

Er zullen nog vele duiven van Klaaswaal naar Veldhoven en Waalre verhuizen en hopelijk ook vice versa. Zo blijven Frans en Jan bouwen aan hun nieuwe passie ‘Het Blauwe Goud’.

Jan Habraken, Bert Saarloos en Frans Verbaandert

Bert Saarloos, Frans Verbaandert, Jan Habraken en Erica Saarloos