Over ons

Frans Verbaandert en Jan Habraken vormen de combinaties Verbaandert-Habraken Veldhoven en Habraken-Verbaandert Waalre.

Ze spelen en kweken afzonderlijk op hun hokken in Veldhoven en Waalre. Vaak worden er over en weer kweekduiven uitgewisseld van Waalre naar Veldhoven en vice versa. Dit om de beste kweekkoppels te kunnen vormen waar ze beiden uit kunnen putten.

Frans en Jan zijn verknocht aan de marathon vluchten. Vooral de ZLU vluchten waar de duiven in één dag 900 tot 1000 km. kunnen afleggen en thuiskomen op de dag van lossing spreekt hen tot de verbeelding. De zoektocht naar dit soort duiven begon in 2016.

In het bijzonder vielen hen de prestaties van A. Saarloos en Zoon op. De vele reportages over hen en de verhalen over de vriendschap met grootmeester Noël Peiren uit het West- Vlaamse Zedelgem gaven een geweldige inkijk in de kolonie van A. Saarloos en Zoon.

Frans en Jan waren verkocht en er werd besloten om contact te zoeken met Bert en Erica Saarloos in Klaaswaal. Dit sympathieke duivenechtpaar heeft samen met vader Arie een duivenkolonie die bestaat uit 95% Peiren duiven. Frans en Jan kochten jonge duiven uit diverse cracks en na verloop van tijd ontstond er een vriendschap met Bert en Erica. Ieder jaar verhuizen er nu duiven van Klaaswaal naar Veldhoven en Waalre.

Waar voorheen donkere geschelpte duiven de hokken bevolkten, ziet men nu het ‘Blauwe Goud’, zoals Frans het noemt, van de Saarloos duiven de overhand nemen.

Zonen en dochters uit de As-duiven zoals d’n Arie, zoon Perpignan, Crack 808, Witpen Barcelona, Kweker 61 en de As 19 zitten nu op de hokken in Veldhoven en Waalre en zorgen voor vele nakomelingen.

over ons Verbaandert en Habraken
over ons Verbaandert en Habraken

Een paar van onze topprestaties

  • 1e Agen ZLU IFC 2017 111 duiven (Giel)
  • 1e Agen ZLU Afdeling Oost-Brabant 2017 410 duiven (Giel)
  • 1e Marseille Afdeling Oost-Brabant 2018 198 duiven (Pereiro)
  • 1e Narbonne ZLU IFC 2018 69 duiven (Zinchenko)
  • 1e Duifkampioen ZLU IFC 2018
Bekijk alle prestaties